Reiki

Mikao Usui is de Japanner die gezien wordt als de herontdekker en grondlegger van de (zelf)genezende methode, die bekendstaat als Reiki.

Hoe is reiki ontstaan?

De Japanner Mika Usui (1865 – 1926) is grondlegger van wat hijzelf “usui reiki ryoho”noemde. “Ryoho” is Japans voor ’therapie’ of ‘remedie’.

Wat is reiki?

reiki is een methode waarbij de behandelaar werkt met universele levens-energie via het opleggen van de handen. De behandelaar die de handen oplegt, kun je zien als een ‘doorgeefluik’. Degene die de universele levensenergie ontvangt – via handoplegging – brengt hiermee weer balans aan in z’n energiehuishouding. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), dit betekend 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).

Hoe werkt reiki?

Wat reiki doet, is het weer op gang brengen van ons zelfhelend vermogen door middel van levensenergie. Levensenergie ken je waarschijnlijk ook onder andere namen, zoals Chi, Ki of Prana. Deze levensenergie doet wat het zegt; het houd je in leven. Wanneer de levensenergie geblokkeerd raakt en niet meer vrijelijk kan doorstromen, merk je dat aan je energiehuishouding die niet werkt zoals zou moeten. Je merkt dat aan vermoeidheid, kwalen, pijnen en ziektes. Dit is de manier van het lichaam om ons te vertellen dat er iets niet in orde is.

Wat kan reiki voor mij betekenen?

reiki draagt bij tot een verbetering van de situatie en ondersteuning van andere heelmethodes. Het ontvangen van reiki geeft een algeheel gevoel van ontspanning voor lichaam en geest. Ook kan reiki leiden tot een bewustwording door inzichten en zo verandering van gewoonten en levensstijl tot gevolg hebben. En dat is bijzonder waardevol in deze stressvolle tijd. Stress kan gezien worden als een hoofdoorzaak van ziektes. Echter reiki is geen vervanging van de medische geneeskunde, maar een aanvulling. Ga altijd naar een huisarts met klachten.

De reiki behandeling.

Ik ben reiki master en geef reikibehandelingen via de Usui methode. Alle behandelingen zijn op afspraak.  De eerste intake, behandeling en het nagesprek nemen ongeveer 75 – 90 minuten in beslag. Eventuele vervolg afspraken duren 45 – 60 minuten. Omdat reiki overal doorheen gaat (kleding, verband, gips, etc.) is het niet nodig om pijnlijke plekken aan te raken. Tijdens de behandeling zit u op een stoel of ligt u op de behandeltafel. Kleding zal aanblijven, behalve de schoenen.

Na de behandelingen is het verstandig om veel water te drinken – en geen alcohol te gebruiken – om je lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren.

Afspraak maken?

Is je interesse gewekt, neem dan contact met mij op via email info@healingpraktijkwoerden.nl of bel/whatsapp 06-58939795.

Voor de kosten verwijs ik je graag naar de tarieven pagina.

Chat openen
1
Vragen? Afspraak maken? Stuur een appje
Welkom! Fijn dat je er bent. Heb je een vraag of wil je graag een healing of reading boeken? Stuur me dan een app of stuur je bericht via het contactformulier dan spreken we elkaar snel!